Chassiswissel van een Citroën Mehari

Dankzij de samenwerking tussen de 2CV Mehari Factory en Citroparts kunnen wij onze klanten originele chassis aanbieden. Deze passen ook onder een Citroën Mehari, maar dan dient er wel een stukje van het chassis afgezaagd te worden achteraan.

Een chassiswissel bij een Mehari is niet zo eenvoudig als bij een 2CV, omdat de carrosserie gemonteerd zit op het buizenframe, dat dan weer vast zit op het chassis. Voor een chassiswissel dient dus ook de volledige carrosserie  gedemonteerd te worden, wat het risico met zich meebrengt dat de kunststof breekt als deze reeds oud is.

Het chassis van een Mehari is even gevoelig aan roest als dat van een 2PK, dus dit dient regelmatig nagekeken te worden, bijvoorbeeld bij de jaarlijkse keuring.

Mocht het zijn dat uw wagen toch afgekeurd wordt op het chassis, dan kan u terecht bij de 2CV Mehari Factory voor de chassiswissel. Dankzij onze jarenlange ervaring in het restaureren en herstellen van Mehari’s kunnen wij u een vlotte en nette wissel garanderen.

Ook voor de Mehari is CQS gemachtigd om het chassisnummer in te slaan.

Als uw Mehari bij de 2CV Mehari Factory een chassis naar uw keuze gemonteerd krijgt, gaan we aan de hand van uw originele papieren het chassisnummer aanbrengen in het chassis. U ontvangt dan een attest voor inslaan van het chassisunummer, dat vanaf dan bij de autopapieren dient te blijven. Dankzij het mandaat van CQS en de keuze tussen verschillende chassis van Citroparts kan u snel weer zorgeloos genieten van uw Mehari.

 

Wagens te koop

Bent u op zoek naar een nieuwe oldtimer? Bekijk hier ons grote aanbod van klassieke wagens!

Configureer uw oldtimer

Stel hier de 2CV, Mehari of Eden van uw dromen samen!

SLUIT
SLUIT
X