Anti-roestbehandeling met Dinitrol voor Citroën Mehari

De 2CV Mehari Factory is een erkend Dinitrol-center en beschikt over de kennis en techniek om uw Citroën Mehari te beschermen tegen roest. Want ook al is de carrosserie van een Mehari in kunststof, het chassis en buizenframe is van metaal en dus gevoelig aan roest! 

De roest bij deze wagen is dus niet zo opvallend als bij een andere klassieke wagen, maar dat maakt hem des te gevaarlijker. Mogelijk is de roest immers al ver gevorderd vooraleer u dit in de gaten hebt. Een jaarlijkse inspectie is bij een Citroën Mehari zeker een must om grote kosten te vermijden.

Voor een anti-roestbehandeling hebben wij een standaardprocedure, om de zekerheid van een kwaliteitsvolle beurt te kunnen garanderen:

Beoordeling:

Eerst en vooral gaan we kijken wat de huidige staat van de Citroën Mehari is. Waar zit er al roest, en hoe kunnen we dit verhelpen? Met een endoscoop kunnen wij goed in de holle ruimtes kijken, plaatsen die niet zichtbaar zijn met het blote oog, zoals bijvoorbeeld de binnenkant van het chassis. Tijdens deze beoordeling zal blijken of een Dinitrol-behandeling het juiste effect zal hebben. Want het kan namelijk ook zijn dat sommige delen gewoon al te slecht zijn, en dat enkel een vervanging van het onderdeel (bv. buizenframe) het probleem echt zal oplossen.

Offerte:

Wenst u een Dinitrol behandeling voor uw Mehari, dan gaan we een offerte opmaken aan de hand van wat we gezien hebben, en eventuele speciale wensen van u. Samen met u gaan we deze offerte bekijken, en als we de behandeling gaan uitvoeren, bekijken we de planning. U moet toch rekenen op enkele dagen dat u niet over de Mehari kan beschikken, in verband met de droogtijd en dergelijke.

Voorbereiding:

Als we van start gaan, zorgen we eerst dat de wagen volledig schoon en droog is. We maken alle te behandelen plaatsen schoon, onder hoge druk, waardoor alle roest zichtbaar wordt. Indien nodig schrapen we eerst deze roest weg zodat de producten direct op de onderste laag roest kunnen inwerken. Na deze reiniging moet de wagen drogen.

Behandeling:

Eerst gaan we de delen die niet behandeld dienen te worden, afdekken. We brengen dan Dinitrol ML aan op de roestgevoelige delen van de Mehari zoals het buizenframe. Dit product dringt diep door in de roestlaag, en stopt het roestproces. Het is zeer vloeibaar, waardoor alle hoekjes en kantjes goed bereikt worden, en zorgt ervoor dat vocht en vuil het metaal niet langer kunnen aantasten. Na het drogen vormt dit product een soepele wasachtige laag die de naden en kieren keurig afdicht. Ten slotte gaan we de onderkant behandelen met Dinitrol Sealant. Dit product gaat ervoor zorgen dat de laag ML beschermd is tegen steentjes, strooizout en ander vuil. Dit product droogt niet uit en blijft elastisch, wat extra bescherming geeft.

Nabehandeling:

Na de behandeling dient de wagen nog even te drogen, zodat alle producten goed kunnen inwerken. Na deze stap is de auto helemaal klaar om glanzend en roestvrij de terug baan op te gaan!

Interesse in deze anti-roestbehandeling? Aarzel niet om ons te contacteren voor een offerte!

Wagens te koop

Bent u op zoek naar een nieuwe oldtimer? Bekijk hier ons grote aanbod van klassieke wagens!

Configureer uw oldtimer

Stel hier de 2CV, Mehari of Eden van uw dromen samen!

SLUIT
SLUIT
X