Deel- en volledige restauratie van een Citroën Ami, Dyane,…

U bent in het bezit van een zeldzame Ami 6, een prachtige Dyane of een leuke Acadiane, en u wenst deze wagen weer op te waarderen? Dan bent u bij de 2CV Mehari Factory aan het juiste adres!

Elk A-type kan bij ons gerestaureerd worden, hoe oud of hoe zeldzaam ze ook zijn. De werken kunnen in één keer uitgevoerd worden, of opgesplitst in delen, zodat u het budget en de tijd kan spreiden.

Restauraties kunnen uitgevoerd worden op alle vlakken:

Mechanisch:

Motor, versnellingsbak, aandrijfassen, stuurinrichting, remsysteem,… We kunnen de onderdelen reviseren of vervangen door nieuwe kwalitatieve onderdelen. We luisteren steeds naar uw wensen, en zullen u ten alle tijden op de hoogte houden over de mogelijke oplossingen.

Carrosserie:

Plaatwerk, roest, blutsen, gaten,… alle werken aan de carrosserie kunnen aangepakt worden. Ook hier zullen wij de mogelijkheden steeds bespreken, en samen met u zoeken we naar het ideale evenwicht tussen de nodige werken en het budget en timing.

Interieur:

Ook de binnenkant van de wagen mag er mooi uitzien. We werken samen met enkele zeer getalenteerde stoffeerders, wat het dus mogelijk maakt om uw zetels weer te voorzien van een prachtig overtrokken bekleding. Maar ook de binnenbekleding (deurpanelen, dashboard, kofferbekleding,…) kunnen onder handen genomen worden. Dit kan door ze bijvoorbeeld te reinigen met speciale producten, of te vervangen.

Benieuwd naar onze reeds uitgevoerde restauraties? Bekijk hier onze restauratievoorbeelden.

Gedeeltelijke restauratie van een Citroën Ami, Dyane, Acadiane,…

Of u nu dagelijks rijdt met uw klassieke Citroën, deze gebruikt voor promotionele doeleinden zoals voor uw eigen zaak, of enkel voor rondritjes in de zomer, u wilt een betrouwbare mooie auto! Soms is het echter niet mogelijk om een restauratie in één keer uit te oefenen, door alle redenen (u wil bijvoorbeeld het budget spreiden, of u gebruikt de oldtimer als promo-wagen of voor uw beroep).

Dan is een deelrestauratie een goede oplossing.

We gaan de wagen bekijken, we luisteren naar uw wensen, de timing en het budget. Samen maken we een actieplan op, dat zoveel mogelijk rekening houdt met de noden en wensen. Zo kunnen we bijvoorbeeld beslissen om eerst de carrosserie aan te pakken, alle roest weg te werken en de Ami, Dyane of Acadiane te voorzien van een goede anti-roestbehandeling. De fase daarna (ongeacht hoe kort of hoe lang dit na de eerste fase is) kunnen we dan de mechaniek van de auto onder handen nemen.

Dankzij onze jarenlange ervaring kunnen wij u een goed beeld geven van de nodige werken en hun timing, alsook welke werken best in welke volgorde worden uitgevoerd.

Wilt u liever zelf de restauratie uitvoeren, maar wenst u een deel door ons te laten doen? Ook dat is een mogelijkheid! Wij kunnen u bijvoorbeeld voorzien van een nieuw rollend gedeelte(chassis, motor, versnellingsbak, draagarmen, assen, wielen, stuurinrichting), zodat u de carrosserie zelf kunt overbouwen.

Neem gerust contact op met ons voor meer informatie!

Volledige restauratie van een Citroën Ami, Dyane, Acadiane,…

De zeldzame Citroën A-types zijn zeer gegeerde collector-items. Want als u in het bezit bent van een prachtig gerestaureerde Ami 6, Dyane of Acadiane, kan u zich aan meer aandacht verwachten dan de gemiddelde “eendenbezitter”.

Gun uzelf dit plezier, maar bovenal: gun uw Citroën Dyane, Ami of ander A-type het 2e leven waar ze recht op hebben!

Contacteer ons voor een afspraak, en dan zullen we samen kijken hoe we uw A-type kunnen aanpakken.

Tijdens elke restauratie, herstelling of reparaties maken wij geregeld foto’s, die u na het project mee krijgt. Als het een langdurend project betreft, krijgt u een login op deze website, waar u dan tijdens de werken regelmatig een update krijgt over de status van de werken. En natuurlijk bent u tijdens de werken ook altijd welkom om eens te komen kijken naar de vooruitgang!

Bent u echter niet in het bezit van dergelijk pareltje? Neem dan zeker eens een kijkje bij ons aanbod van Citroëns te koop!

Wagens te koop

U bent op zoek naar een nieuwe oldtimer, bekijk hier ons grote aanbod van oldtimers!

Configureer uw oldtimer

De oldtimer van uw dromen samenstellen kan hier.