Restauratie van een Citroën 2CV

Er zijn ontzettend veel 2CV’s geproduceerd, maar niet elke “eend” is altijd even goed bewaard gebleven.

Zo zijn er de bekende “schuurvondsten“, dit zijn dan vaak “geitjes” die ergens weggezet zijn en daarna in de vergetelheid belanden. In België zijn dit soort vondsten zeer zeldzaam geworden, maar in andere landen kan je er nog wel een paar vinden. Alleszins, door tientallen jaren stil te staan, is het vaak moeilijk om dergelijke originele wagens weer opgestart te krijgen.

Daarnaast zijn er natuurlijk ook een heleboel liefhebbers die hun 2CV steeds met passie hebben onderhouden, maar bij wie ondanks de goede zorgen hun geliefde wagentje toch ten prooi gevallen is aan de weersomstandigheden in ons land. Nattigheid, koude en strooizout kunnen na een tijd vat krijgen op de auto.

 Wij weten maar al te goed hoe erg sommige geitjes er aan toe kunnen zijn, maar geen nood!  Wij weten ook hoe we dit kunnen rechtzetten! 

Bent u in het bezit van een Citroën 2CV die eens goed onder handen mag genomen worden, hetzij deels (bijvoorbeeld de motor, de versnellingsbak, de carrosserie, het chassis,…), hetzij volledig? Dan bent u bij de 2CV Mehari Factory aan het juiste adres.

Benieuwd naar enkele van onze projecten? Bekijk onze restauratievoorbeelden van de Citroën 2PK in ons fotoalbum.

Maar ook als u niet in het bezit bent van een Citroën 2CV, zijn er verschillende mogelijkheden om toch te genieten van deze klassieker: u kan bij ons ook een Citroën 2PK huren of een Citroën 2PK kopen.

Gedeeltelijke restauratie van een Citroën 2CV

Bij de 2CV Mehari Factory is het mogelijk om de wagen in meerdere fases weer in zijn oorspronkelijke staat te brengen.

Zo kunnen we bijvoorbeeld samen beslissen om eerst de motor en de versnellingsbak onder handen te nemen, zodat de wagen weer goed en betrouwbaar rijdt.

Enkele maanden later kan hij dan opnieuw binnenkomen om bijvoorbeeld het interieur te vernieuwen, dat na 30 jaar toch ook vaak zijn beste tijd heeft gehad.

Door deze manier van werken kan u tijdens de zomer lekker genieten van de 2PK, om deze dan tijdens de winter weer wat te verbeteren.

Een andere mogelijkheid is natuurlijk dat u zelf de wagen wil restaureren, maar dat u liever het rollende gedeelte bijvoorbeeld door ons laat voorbereiden. Ook dit is mogelijk. Wij reviseren en vervangen wat nodig is en dan kan u verder met een degelijke basis waar u zich geen zorgen meer om hoeft te maken. Veel mogelijkheden dus.

Onze werkwijze:

U maakt een afspraak bij ons, en komt langs met de wagen. We bekijken samen de 2CV, en luisteren naar uw wensen. Daarnaast gaan wij ook eens met een kritisch oog langs de wagen, en adviseren wij u wat wij nodig achten voor de wagen.

We bepalen dan samen een plan van aanpak, rekening houdende met uw budget en de timing.

Alle werken gebeuren dus volledig in overleg, en naar uw wensen.

Benieuwd naar enkele van onze projecten? Bekijk onze restauratievoorbeelden van de Citroën 2PK.

Volledige restauratie van een Citroën 2CV

Bent u in het bezit van uw droomwagen, maar is het momenteel nog echt een “lelijk eendje“?

De 2CV Mehari Factory kan uw 2CV weer volledig in zijn glorie herstellen en dit volledig naar uw wensen.

Bij een totaalrestauratie gaan we alles van de 2PK onder handen nemen, rekening houdende met uw budget.

We hebben het hier dus zowel over de mechaniek en elektriciteit als over de carrosserie (las- en spuitwerken).

Onze werkwijze:

U maakt een afspraak en komt langs met uw wagen.

Samen met u bekijken we de wagen en luisteren we naar uw wensen. Ook zullen wij u adviseren over wat wij nodig achten om de wagen weer in topstaat te krijgen.

We stellen dan een indicatieve offerte voor de gevraagde werken op.

Wanneer u deze offerte goedgekeurd hebt, stellen we een restauratieovereenkomst op, waar alle werken, budgetten en afspraken in samengevat worden.

Tijdens de uitvoering van de werken, zorgen we dat we elke stap documenteren met foto’s. Deze krijgt u na afloop mee. Mocht u tijdens de werken eens willen komen kijken, is dit geen enkel probleem! Geef gewoon even een seintje vooraf, zodat we de wagen kunnen tonen in de beste condities.

Benieuwd naar enkele van onze projecten? Bekijk onze restauratievoorbeelden van de Citroën 2PK in ons fotoalbum.

Wagens te koop

Bent u op zoek naar een nieuwe oldtimer? Bekijk hier ons grote aanbod van klassieke wagens!

Configureer uw oldtimer

Stel hier de 2CV, Mehari of Eden van uw dromen samen!

SLUIT
SLUIT
X