Deel- en volledige restauratie van een Citroën 2CV

Er zijn ontzettend veel 2CV’s geproduceerd, maar niet elke “eend” is altijd even goed bewaard gebleven.

Zo zijn er de bekende “schuurvondsten“, dit zijn dan vaak “geitjes” die ergens weggezet zijn, en dan vergeten zijn. In België zijn ze zeer zeldzaam geworden, in andere landen kan je er nog wel een vinden. Alleszins, door tientallen jaren stil te staan, is het vaak moeilijk om dergelijke originele wagens weer opgestart te krijgen.

Daarnaast zijn er natuurlijk ook een heleboel liefhebbers die met passie hun 2CV steeds hebben onderhouden maar waar de weersomstandigheden in ons land toch vat hebben gekregen op de auto.

Benieuwd naar enkele van onze projecten? Bekijk onze restauratievoorbeelden van de Citroën 2PK.

Bent u in het bezit van een Citroën 2CV die eens goed onder handen mag genomen worden, hetzij een deel (bijvoorbeeld de motor, de versnellingsbak, de carrosserie, het chassis,…) hetzij volledig? Dan bent u bij de 2CV Mehari Factory aan het juiste adres.

Maar ook als u niet in het bezit bent van een Citroën 2CV, zijn er verschillende mogelijkheden om toch te genieten van deze klassieker: u kan een Citroën 2PK huren, of een Citroën 2PK kopen.

Gedeeltelijke restauratie van een Citroën 2CV

Bij de 2CV Mehari Factory is het mogelijk om de wagen weer naar zijn oorspronkelijke staat te brengen, in delen.

Zo kunnen we bijvoorbeeld samen beslissen om eerst de motor en de versnellingsbak onder handen te nemen, zodat de wagen weer goed en betrouwbaar rijdt.

Enkele maanden later kan hij dan opnieuw binnenkomen om bijvoorbeeld het interieur te vernieuwen, dat na 30 jaar toch ook vaak zijn beste tijd heeft gehad.

Met deze manier van werken kan u tijdens de zomer lekker genieten van de 2PK, om deze dan tijdens de winter weer wat te verbeteren.

Een andere mogelijkheid is natuurlijk dat u zelf de wagen wil restaureren, maar dat u liever het rollend gedeelte bijvoorbeeld door ons laat voorbereiden. Ook dit is mogelijk, wij reviseren en vervangen wat nodig, en u kan verder met een degelijke basis waar u niet meer naar hoeft om te kijken. Veel mogelijkheden dusi

Onze werkwijze is als volgt:

U maakt een afspraak bij ons, en komt langs met de wagen. We bekijken samen de 2CV, en luisteren naar uw wensen. Daarnaast gaan wij ook eens met een kritisch oog langs de wagen, en adviseren wij u wat wij nodig achten voor de wagen.

We bepalen dan samen een plan van aanpak, rekening houdende met uw budget en de timing.

Alle werken gebeuren dus volledig in overleg, en naar uw wensen.

Benieuwd naar enkele van onze projecten? Bekijk onze restauratievoorbeelden van de Citroën 2PK.

Volledige restauratie van een Citroën 2CV

Bent u in het bezit van uw droomwagen, maar is het momenteel nog echt een “lelijk eendje“?

De 2CV Mehari Factory kan uw 2CV weer volledig in zijn glorie herstellen, en dit naar uw wensen.

Bij een totaalrestauratie gaan we alles van de 2PK onder handen nemen, rekening houdende met uw budget.

Dit gaat dus zowel over de mechaniek, elektriciteit, als over de carrosserie (las- en spuitwerken)

Onze werkwijze is als volgt:

U maakt een afspraak en komt langs met uw wagen.

Samen met u bekijken we de wagen, en luisteren we naar uw wensen. Ook wij zullen u adviseren over wat wij nodig achten om de wagen weer in topstaat te krijgen.

We stellen dan aan de hand van u wensen een indicatieve offerte voor de gevraagde werken op.

Als u deze offerte goedgekeurd hebt, stellen we een restauratieovereenkomst op, waar alle werken, budgetten en afspraken in samen gevat worden.

Tijdens de werken maken we veel foto’s van uw wagen, deze krijgt u na afloop mee. Mocht u tijdens de werken eens willen komen kijken, is dit geen enkel probleem! Geef even een seintje vooraf, zodat we de wagen kunnen tonen in de beste condities.

Benieuwd naar enkele van onze projecten? Bekijk onze restauratievoorbeelden van de Citroën 2PK.

Wagens te koop

U bent op zoek naar een nieuwe oldtimer, bekijk hier ons grote aanbod van oldtimers!

Configureer uw oldtimer

De oldtimer van uw dromen samenstellen kan hier.