Nieuwbouw van een Citroën 2CV

Dankzij de samenwerking tussen de 2CV Mehari Factory en Citroparts – uw online webshop voor 2CV onderdelen zijn wij in staat om voor u een volledig nieuwe 2CV te bouwen.

Citroparts is de exclusieve verdeler voor de Benelux van Mehari Club Cassis, en heeft de meest uitgebreide onderdelen-catalogus voor de Citroën 2PK. Niet alleen kwalitatieve onderdelen maar ook nieuwe originele onderdelen leveren zij aan, daar MCC destijds de originele mallen van Citroën heeft overgekocht.

Wat bedoelen wij nu met een volledig nieuwe 2CV?

Anders dan bij een totaalrestauratie, waar we beginnen met een volledige wagen waar we de goede onderdelen van hergebruiken, beginnen wij bij een nieuwe 2PK van 0. We hebben wel steeds autopapieren nodig van een Citroën 2CV, deze kan u zelf bemachtigen door een 2CV te kopen, maar daarnaast hebben wij ook “donors” ter beschikking, te slecht om nog te restaureren, maar ideaal om een nieuwe 2PK van te maken.

We bouwen dus zelf een nieuw rollend gedeelte, met een chassis van uw keuze, en voorzien deze van veerpotten, armen, assen, banden, benzinetank,…

Daarna gaan we de motor en versnellingsbak monteren.

De carrosserie wordt gespoten in de kleur(en) van uw keuze, hier wordt steeds gewerkt met het origineel plaatwerk om kwaliteit te kunnen garanderen.

De wagen wordt voorzien van een volledig nieuw interieur, door u gekozen, en ook nieuwe kabelbomen, lichtjes, dak,…

Alles kan, en is bespreekbaar! Om een idee te hebben van de mogelijkheden en opties, kan u uw droomwagen online zelf samenstellen!

Wagens te koop

U bent op zoek naar een nieuwe oldtimer, bekijk hier ons grote aanbod van oldtimers!

Configureer uw oldtimer

De oldtimer van uw dromen samenstellen kan hier.