Chassiswissel van een Citroën 2CV

In België is de wetgeving omtrent het chassis van een wagen streng.

Als een chassis roest vertoont, of zelfs gaten, kan dit nadelige gevolgen hebben bij de technische keuring. De roestgaten gewoon dichtlassen is vaak geen optie aangezien het chassis door de roest ernstige verzwakking kan vertonen. Als gevolg kan het chassis gaan plooien of zelfs afbreken. Als de keuring de 2CV heeft afgekeurd voor de staat van het chassis, zijn wij in staat een vakkundig oordeel te geven over de staat ervan en het te vervangen indien nodig of gewenst. 

Ook wat betreft de chassisnummers is het niet zo eenvoudig als in onze buurlanden. Als een chassisnummer in een geitje niet correct of onvolledig is, kan dit ook leiden tot afkeuring op de technische keuring, of zelfs tot een wegverbod!

CQS heeft het mandaat verkegen door Citroën en het ministerie van verkeer om chassisnummers in te slaan in nieuwe chassis, bij ons gekocht. Dit wil zeggen dat u bij ons terecht kan voor de aankoop van een nieuw chassis!

Wij slaan dan aan de hand van uw autopapieren het chassisnummer in het nieuwe chassis, en geven u hierbij een attest voor inslag mee. Dit attest dient vanaf dan bij de autopapieren te blijven.

U kan dan het chassis zelf plaatsen, of wij kunnen dit natuurlijk voor u doen. Contacteer ons om een afspraak te maken voor de chassiswissel, of kijk op de website van Citroparts.com – waar u online een chassis kan kopen!

Hebt u vragen in verband met het onderhouden, herstellen of vervangen van de chassis? Bekijk dan zeker onze veelgestelde vragen rond dit onderwerp!

Benieuwd naar de productie van deze chassis? Via deze link kan je het filmpje van de productie bekijken.

Wagens te koop

Bent u op zoek naar een nieuwe oldtimer? Bekijk hier ons grote aanbod van klassieke wagens!

Configureer uw oldtimer

Stel hier de 2CV, Mehari of Eden van uw dromen samen!

SLUIT
SLUIT
X