Anti-roestbehandeling met Dinitrol voor Citroën 2CV

De 2CV Mehari Factory is een erkend Dinitrol-center en beschikt over de kennis en techniek om uw Citroën 2CV te beschermen tegen roest.

Hoewel er bepaalde roestgevoelige plaatsen zijn, zoals het scharnier aan de motorkap, de vloerplaten,…, gedraagt roest zich bij elke 2CV anders.

Voor een anti-roestbehandeling hebben wij een standaardprocedure om de zekerheid van een kwaliteitsvolle beurt te kunnen garanderen:

Beoordeling:

Eerst gaan we kijken wat de huidige staat van de Citroën 2CV is. Waar zit er al roest en hoe kunnen we dit verhelpen? Met een endoscoop kunnen wij goed in de holle ruimtes kijken, plaatsen die niet zichtbaar zijn met het blote oog, zoals bijvoorbeeld de binnenkant van het chassis. Tijdens deze beoordeling zal blijken of een Dinitrol-behandeling het juiste effect zal hebben. Want het is namelijk ook mogelijk dat sommige delen gewoon al te slecht zijn en dat enkel een vervanging van het onderdeel (bv. chassis) het probleem echt zal oplossen.

Offerte:

Wenst u een Dinitrol-behandeling voor uw 2CV, dan maken we een offerte op aan de hand van wat we gezien hebben, rekening houdend met eventuele speciale wensen van u. We overlopen deze offerte samen met u en stellen een planning voor. Houdt er best rekening mee dat u enkele dagen niet over de 2CV kan beschikken (afhankelijk van de droogtijd en dergelijke).

Voorbereiding:

Wanneer we van start gaan, maken we de wagen eerst schoon en droog. Alle te behandelen plaatsen worden gereinigd onder hoge druk, waardoor alle roest zichtbaar wordt. Indien nodig schrapen we eerst de bovenste lagen van deze roest weg zodat de producten direct op de onderste laag roest kunnen inwerken. Na deze reiniging moet de wagen drogen en demonteren we eventuele onderdelen die de toegang tot de holle ruimtes belemmeren.

Behandeling:

Eerst dekken we de delen af die niet behandeld dienen te worden. Daarna brengen we Dinitrol ML aan op de roestgevoelige delen van de 2CV. Dit product dringt diep door in de roestlaag en stopt het oxidatieproces. Dinitrol is zeer vloeibaar, waardoor alle hoekjes en kantjes goed bereikt worden. Dit zorgt ervoor dat vocht en vuil het metaal niet langer kunnen aantasten. Na het drogen vormt dit product een wasachtige laag die de naden en kieren keurig afdicht. Ten slotte gaan we de onderkant behandelen met Dinitrol Sealant. Dit product zorgt ervoor dat de laag ML beschermd is tegen steentjes, strooizout en ander vuil. Dit product droogt niet uit en blijft elastisch, wat voor een extra bescherming zorgt.

Nabehandeling:

Na de behandeling monteren we weer alle delen die eventueel gedemonteerd waren en dient de wagen nog even te drogen, zodat alle producten goed kunnen inwerken.

Na deze stap is de auto helemaal klaar en staat hij weer glimmend en goed beschermd tegen roest voor u klaar!

Interesse in deze anti-roestbehandeling? Aarzel niet om ons te contacteren voor een offerte!

Wagens te koop

Bent u op zoek naar een nieuwe oldtimer? Bekijk hier ons grote aanbod van klassieke wagens!

Configureer uw oldtimer

Stel hier de 2CV, Mehari of Eden van uw dromen samen!

SLUIT
SLUIT
X