Anti-roestbehandeling met Dinitrol voor Citroën 2CV

De 2CV Mehari Factory is een erkend Dinitrol-center, en beschikt over de kennis en techniek om uw Citroën 2CV te beschermen tegen roest.

Bij elke 2CV gedraagt de roest zich anders, hoewel er roestgevoelige plaatsen zijn, zoals het scharnier aan de motorkap, de vloerplaten,…

Voor een anti-roestbehandeling hebben wij een standaardprocedure, om de zekerheid van een kwaliteitsvolle beurt te kunnen garanderen:

Beoordeling:

Eerst gaan we kijken wat de huidige staat van de Citroën 2CV is. Waar zit er al roest, en hoe kunnen we dit verhelpen? Met een endoscoop kunnen wij goed in de holle ruimtes kijken, plaatsen die niet zichtbaar zijn met het blote oog, zoals bijvoorbeeld de binnenkant van het chassis. Tijdens deze beoordeling zal blijken of een Dinitrol-behandeling het juiste effect zal hebben. Want het kan namelijk ook zijn dat sommige delen gewoon al te slecht zijn, en dat enkel een vervanging van het onderdeel (bv. chassis) het probleem echt zal oplossen.

Offerte:

Wenst u een Dinitrol-behandeling voor uw 2CV, dan gaan we een offerte opmaken aan de hand van wat we gezien hebben, en eventuele speciale wensen van u. Samen met u gaan we deze offerte bekijken, en als we de behandeling gaan uitvoeren, bekijken we de planning. U moet toch rekenen op enkele dagen dat u niet over de 2CV kan beschikken, in verband met de droogtijd en dergelijke.

Voorbereiding:

Als we van start gaan, maken we de wagen eerst schoon en droog. We maken alle te behandelen plaatsen schoon onder hoge druk, waardoor alle roest zichtbaar wordt. Indien nodig schrapen we eerst deze roest weg zodat de producten direct op de onderste laag roest kunnen inwerken. Na deze reiniging moet de wagen drogen, en demonteren we eventuele onderdelen die de toegang tot de holle ruimtes belemmeren.

Behandeling:

Eerst gaan we de delen die niet behandeld dienen te worden, afdekken. We brengen dan Dinitrol ML aan op de roestgevoelige delen van de 2CV. Dit product dringt diep door in de roestlaag, en stopt het roestproces. Dit product is zeer vloeibaar, waardoor alle hoekjes en kantjes goed bereikt worden, en zorgt ervoor dat vocht en vuil het metaal niet langer kunnen aantasten. Na het drogen vormt dit product een wasachtige laag die de naden en kieren keurig afdicht. Ten slotte gaan we de onderkant behandelen met Dinitrol Sealant. Dit product gaat ervoor zorgen dat de laag ML beschermd is tegen steentjes, strooizout en ander vuil. Dit product droogt niet uit en blijft elastisch, wat voor een extra bescherming zorgt.

Nabehandeling:

Na de behandeling monteren we weer alle delen die eventueel gedemonteerd waren, en dient de wagen nog even te drogen, zodat alle producten goed kunnen inwerken. Na deze stap is de auto helemaal klaar, en staat deze weer glimmend en goed beschermd tegen roest voor u klaar!

Interesse in deze anti-roestbehandeling? Aarzel niet om ons te contacteren voor een offerte!

Wagens te koop

U bent op zoek naar een nieuwe oldtimer, bekijk hier ons grote aanbod van oldtimers!

Configureer uw oldtimer

De oldtimer van uw dromen samenstellen kan hier.