FAQ

Veelgestelde vragen

Algemeen

Ik bezit een oldtimer, die ik wil laten restaureren, maar eerst wil ik een bestek. Hoe ga ik te werk?
U kan altijd terecht bij ons voor een indicatieve offerte. Ofwel komt u met de wagen langs bij ons, na het maken van een afspraak, ofwel komen wij de wagen ophalen bij u. Onze ervaren vakmensen gaan de wagen dan kritisch bekijken, en maken een indicatieve offerte op, aan de hand van uw wensen, en wat wij nodig achten. Deze offerte is vrijblijvend!
Kan ik mijn auto ook verkopen via jullie?
Dit is geen enkel probleem, en wordt vaak gedaan.

De wagen dient dan wel in ons atelier in Tienen te staan, zodat potentiële kopers de wagen hier kunnen komen bezichtigen.

Kan ik ook een restauratie laten uitvoeren in delen?
Natuurlijk kunnen wij de restauratie van uw klassieker opsplitsen in delen.

Zo kan u tussen deze restauraties toch blijven genieten van uw wagen!

Om een offerte te krijgen, moet ik dan langskomen met de wagen?
Vaak krijgen wij in onze mailbox enkele foto’s van een Citroën 2CV, Mehari, HY of ander A-type, met daarbij de vraag om een offerte op te maken.

Dit is bijna onmogelijk te doen aan de hand van foto’s, en doen we dus liever niet. Want vaak zijn er meer zaken die een rol spelen bij de offerte, dan enkel op de foto’s te zien zijn.

Daarom vragen wij ook steeds om een afspraak te maken, en met de auto tot in onze werkplaats te komen. Zo kunnen wij eerst met u praten, en luisteren wat uw wensen en uw budgetten zijn voor de herstelling of restauratie. Daarna gaan we de auto kritisch bekijken, rekening houdende met uw wensen en opmerkingen, maar ook met onze expertise.

We maken dan een indicatieve offerte op, en zullen u deze dan voorleggen. Als u deze dan goedkeurd, gaan we een afspraak maken voor de effectieve uitvoering van deze werken.

Mocht u echter niet in de mogelijkheid zijn om de wagen naar ons atelier te brengen, kunnen wij deze ook voor u komen halen, ongeacht of het een Citroën 2CV is, of een Citroën HY.

SLUIT
SLUIT
X